Дієта, що імітує голодування, новий спосіб лікування ззк

Дієта, що імітує голодування, новий спосіб лікування ззк

Вчені з Університету Південної Каліфорнії в Лос-Анджелесі стверджують, що повторні цикли низькокалорійної, рослинної дієти можуть бути новим перспективним способом лікування запальних захворювань кишечника (далі ЗЗК). Вони назвали це «дієтою, що імітує голодування».

У дослідницькій роботі, опублікованій у журналі Cell Reports, вони описують, як, у порівнянні з вживанням лише води, періодичні 4-денними циклами дієти, що імітує голодування, частково зменшуються ознаки ЗЗК у мишей. В ході експерименту на тваринах було з’ясовано, що дієта зменшила запалення і призвела до збільшення кількості стовбурових клітин у кишечнику мишей, необхідних для відновлення уражених тканин. Крім того, група спостерігала, що ці ефекти, частково, виникли внаслідок збільшення корисних бактерій кишечника. Результати клінічних досліджень, проведених на людях, також показали, що дієта знижувала вміст у крові ознак запалення і пов’язаних з ними клітин імунної системи.

При цьому, дієта, що базується лише на воді, є значно менш ефективною, адже, хоча голодування і призводить до багатьох бажаних ефектів, організм все ще потребує необхідних поживних речовин для підтримання життєдіяльності.

Отже, що ж таке дієта, що імітує голодування? Це тип модифікованого голодування. Замість того, щоб утримуватися від їжі повністю, ви споживаєте невелику кількість їжі таким чином, щоб дефіцит харчів мав позитивний ефект. Як правило, вона триває близько п’яти днів і характеризується низьким вмістом вуглеводів, білків і калорій і високим вмістом жирів. Калораж (денна кількість споживаних калорій. – прим. перекл.) близько 40% від норми. Це дозволяє вашому організму бути насиченим поживними речовинами і меншою мірою нашкодити водно-сольовому балансу.

Довгострокове обмеження калорій і тривале голодування можуть завдати шкоди, але цей спосіб є більш безпечним і ефективним. Більшість досліджень демонструють найкращі результати після приблизно п’яти днів та / або коли глюкозо-кетонний індекс (співвідношення між вмістом глюкози та кетоновими тілами крові. – прим. перекл.) падає нижче 1,0, але припустимим є дотримання цієї дієти протягом 3-7 днів. Вона також повинна повторюватися принаймні двічі на рік, або раз на місяць, для досягнення достатнього ефекту.

Деякі вважають, що в перший день слід знизити калораж приблизно на 50% від звичайного. Потім – до 35-40% протягом решти днів. Продукти мають бути легко засвоюваними і в невеликій кількості.

Переконайтеся, що ви запланували кожен прийом їжі, щоб нічого не турбувало вас. Приблизний склад раціону включає 34% вуглеводів, 10% білка, 56% жиру протягом першого дня і 47% вуглеводів, 9% білка та 44% жиру протягом інших днів. Чорна кава і чай (чашка в день) зазвичай дозволяються, і переконайтеся, що вони не містять жодних доданих кремів або цукрів.

Крім того, ви можете налаштувати своє оточення наступним чином:

    1) Розкажіть друзям і родині, що за цей час ви робите, і чому важливо мати підтримку;
    2) Позбавтеся від будь-яких продуктів для перекусу вдома або на роботі, які можуть спокусити вас;
    3) Плануйте лишити більше часу для сну, оскільки ви, швидше за все, спочатку втомлюватиметесь більше, ніж звичайно;
    4) Плануйте щоденну фізичну активність, але тільки легке навантаження. Уникайте інтенсивних вправ протягом цього часу.

Джерела: https://bit.ly/2EYKW0j https://bit.ly/2IWLcSI

Пов'язані Публікації

  • Новини на головній, Харчування

    Чорниця – смачний суперфуд

    Чорниця — це фрукт, багатий багатьма поживними речовинами та корисними сполуками, такими як вітамін С. Проте тривають дослідження щодо відомих переваг чорниці для здоров’я, у тому числі чи допомагає вона при запаленні та захищає від раку.

  • Новини на головній, Харчування

    Середземноморська дієта може призвести до споживання занадто великої кількості забруднювачів навколишнього середовища

    Дотримання середземноморської дієти може принести багато переваг для здоров’я, але, на думку вчених, вона несе ризик споживання значної кількості забруднювачів навколишнього середовища. Нове дослідження показує, що рішенням цієї проблеми може стати їжа органічного виробництва.

  • Новини на головній

    Результати дослідження пацієнтів, які дотримуються здорового способу життя

    За результатами дослідження пацієнти, які дотримуються здорового способу життя, включаючи дієту, фізичні вправи та відсутність впливу куріння, мали нижчу смертність від запальних захворювань кишечника

  • Новини на головній, Харчування

    Конкурс! Кулінарна книга для пацієнтів із ЗЗК

    ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АСОЦІАЦІЯ ХВОРИХ ІЗ ЗАПАЛЬНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ КИШЕЧНИКА «ПОВНОЦІННЕ ЖИТТЯ» у рамках проєкту «Кулінарна книга для пацієнтів із ЗЗК», який присвячений Міжнародному дню ЗЗК (World IBD Day) оголошує конкурс кулінарних рецептів.

  • Харчування

    Пробіотики та виразковий коліт: що слід знати?

    Шлунково-кишковий тракт містить мільйони крихітних бактерій, корисних і необхідних для здоров’я. Однак дисбаланс або зміна бактерій у кишечнику може призвести до запальних процесів, які можуть призвести до хронічної хвороби. Один зі способів, як можна змінити бактеріальний баланс кишечника, це вживання пробіотиків.

  • Харчування

    Коронавірус та ЗЗК: Вітаміни та добавки

    Є багато питань щодо нового коронавірусу (COVID-19) та того, чи можуть вітаміни, мінерали чи харчові добавки допомогти пацієнтам із ЗЗК уникнути зараження вірусом. Крім того, люди задаються питанням, чи можуть допоміжні підходи допомогти скоротити перебіг захворювання або зменшити вплив COVID-19. Перш за все, добавки НЕ повинні замінювати ліки, здорове харчування, постійне вживання рідини, миття рук та соціальне дистанціювання . Наразі немає доказів, які б підтверджували використання добавок, включаючи вітаміни та мінерали для запобігання або лікування вірусу COVID-19. Ми сподіваємось, що наведена нижче інформація допоможе вам, вашій родині зрозуміти деякі речі, пов’язані з COVID-19 та вітамінами, мінералами та добавками.

Залишити коментар

Ваша email адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля помічені.*

Здоров’я настільки переважує всі блага життя, що воістину здоровий жебрак щасливіший від хворого короля.
Артур Шопенгауер (1788 – 1860), німецький філософ

Адреса і контакти

Тел.: +38-050-382-1309 Сотскова Олена
Тел.: +38-097-665-8577 Олесандра Асєєва
Тел.: +38-097-772-9828 Сучкова Катерина
Ел. пошта: [email protected]
Facebook: gofulllife

Створено за підтримки біофармацевтичної компанії "Такеда Україна"