2
ЛипПаста з куркою Piccata
Цей обід ідеально підходить для особливих випадків та досить швидкий, щоб робити його у будні дні.
Ця паста з куркою Piccata (Piccata – особливий засіб обсмаження курки на вершковому маслі), має низький рівень насичених жирів (що, у великих кількостях, може допомагати людям з запальними захворюваннями кишечника), підвищує засвоюваність та додає антиоксидантний ефект.
Кількість порцій – 4
Час підготовки та приготування – 25 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г тонких макаронних виробів (спагетіні)
- 3 ст. л. оливкової олії (або іншої рослинної олії)
- 3 ст. л. вершкового масла
- 4 невеликих курячих грудки без кісток
- ½ ч. л. кошерна сіль
- ¾ ч. л. чорного перцю
- 3 ст. л. пшеничного борошна
- 1 ст. л. свіжого подрібненого часнику (або 1 ч. ложка, якщо ви чутливі до часнику)
- ½ склянки сухого білого вина
- 1 склянка курячого бульйону
- 2 ст. л. свіжого лимонного соку
- ¼ чашка солених каперсів (за бажанням)
- ⅓ склянка подрібненої свіжої петрушки
Харчова інформація:
На порцію: 633 калорії; 25 г жиру; 8 г насиченого жиру; 106 мг холестерину; 519 мг натрію; 59 г вуглеводів; 3 г волокна; 37г білка; 3 г цукру; 39 мг кальцію; 3мг заліза; 617 мг калію
Процес приготування:
КРОК 1
Відваріть макаронні вироби відповідно до інструкцій на упаковці у киплячій, підсоленій воді майже до готовності. Злийте воду та перекладіть на порційні тарілки.
КРОК 2
Тим часом нагріти олію та 2 ст. л. вершкового масла у великій сковороді. Приправити курку сіллю і ½ ложки чорного перцю. Рівномірно обваляти у борошні. Покладіть курку в сковороду і готуйте, не перевертаючи по 3 хвилини на кожній стороні, до золотисто-коричневого кольору. Перекладіть на тарілку.
КРОК 3
Додати в сковороду часник; тушкувати 1 хвилину, постійно помішуючи. Додати вино; тушкувати 2 хвилини. Додайте бульйон, лимонний сік, каперси (за бажанням) та залишки ¼ ложки чорного перцю. Покладіть курку назад в сковороду та тушкуйте 5 хвилин.
КРОК 4
Вийміть курку зі сковороди, поріжте шматочками та покладіть зверху на макарони. Додайте на сковороду залишки 1 ст. л. вершкового масла та енергійно змішайте, щоб з’єднати інгредієнти.
КРОК 5
Полийте соусом курку та макарони. Приправте свіжою петрушкою.
РЕКОМЕНДАЦІЯ ВІД АСОЦІАЦІЇ ДІЄТОЛОГІВ УКРАЇНИ:
Пасту бажано споживати під час ремісії виразкового коліту або хвороби Крона у вигляді основної страви.
Страва має досить високу енергетичну цінність, може включатись у меню активних людей з високим рівнем фізичної активності. Рекомендується регулювати вміст солі та гостроту пасти відповідно до переносимості і смакових уподобань.