Паста з куркою Piccata

Цей обід ідеально підходить для особливих випадків та досить швидкий, щоб робити його у будні дні.           

Ця паста з куркою Piccata (Piccata – особливий засіб обсмаження курки на вершковому маслі), має низький рівень насичених жирів (що, у великих кількостях, може допомагати людям з запальними захворюваннями кишечника), підвищує засвоюваність та додає антиоксидантний ефект.

Кількість порцій – 4

Час підготовки та приготування – 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г тонких макаронних виробів (спагетіні)
  • 3 ст. л. оливкової олії (або іншої рослинної олії)
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 4 невеликих курячих грудки без кісток
  • ½ ч. л. кошерна сіль
  • ¾ ч. л. чорного перцю
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 1 ст. л. свіжого подрібненого часнику (або 1 ч. ложка, якщо ви чутливі до часнику)
  • ½ склянки сухого білого вина
  • 1 склянка курячого бульйону
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку
  • ¼ чашка солених каперсів (за бажанням)
  • ⅓ склянка подрібненої свіжої петрушки

Харчова інформація:

На порцію: 633 калорії; 25 г жиру; 8 г насиченого жиру; 106 мг холестерину; 519 мг натрію; 59 г вуглеводів; 3 г волокна; 37г білка; 3 г цукру; 39 мг кальцію; 3мг заліза; 617 мг калію

Процес приготування:

КРОК 1

Відваріть макаронні вироби відповідно до інструкцій на упаковці у киплячій, підсоленій воді майже до готовності. Злийте воду та перекладіть на порційні тарілки.

КРОК 2

Тим часом нагріти олію та 2 ст. л. вершкового масла у великій сковороді. Приправити курку сіллю і ½ ложки чорного перцю. Рівномірно обваляти у  борошні. Покладіть курку в сковороду і готуйте, не перевертаючи по 3 хвилини на кожній стороні, до золотисто-коричневого кольору. Перекладіть на тарілку.

КРОК 3

Додати в сковороду часник; тушкувати 1 хвилину, постійно помішуючи. Додати вино; тушкувати 2 хвилини. Додайте бульйон, лимонний сік, каперси (за бажанням) та залишки ¼ ложки чорного перцю. Покладіть курку назад в сковороду та тушкуйте 5 хвилин.

КРОК 4

Вийміть курку зі сковороди, поріжте шматочками та покладіть зверху на макарони. Додайте на сковороду залишки 1 ст. л. вершкового масла та енергійно змішайте, щоб з’єднати інгредієнти.

КРОК 5

Полийте соусом курку та  макарони. Приправте свіжою петрушкою.

 

РЕКОМЕНДАЦІЯ ВІД АСОЦІАЦІЇ ДІЄТОЛОГІВ УКРАЇНИ:

Пасту бажано споживати під час ремісії виразкового коліту або хвороби Крона у вигляді основної страви.

Страва має досить високу енергетичну цінність, може включатись у меню активних людей з високим рівнем фізичної активності. Рекомендується регулювати вміст солі та гостроту пасти відповідно до переносимості і смакових уподобань.

Залишити коментар

Ваша email адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля помічені.*

Здоров’я настільки переважує всі блага життя, що воістину здоровий жебрак щасливіший від хворого короля.
Артур Шопенгауер (1788 – 1860), німецький філософ

Адреса і контакти

Тел.: +38-050-382-1309 Сотскова Олена
Тел.: +38-097-665-8577 Олесандра Асєєва
Тел.: +38-097-772-9828 Сучкова Катерина
Ел. пошта: [email protected]
Facebook: gofulllife

Створено за підтримки біофармацевтичної компанії "Такеда Україна"